C’est Quoi? De la Musique, classique meme!

Concerten voor alle kinderen van het Brussels gewest in alle gemeenschapscentra van Brussel, zowel aan Nederlandstalige als aan Franstalige kant. Na een inloopperiode in een frequentie van 30 à 40 concerten op jaarbasis.

Het concert is van hoog niveau, zowel qua musicus als qua muziek. Nadruk op muziek/concertbeleving, minder op het educatieve. Elk concert wordt gevolgd door een ontmoeting /workshop gegeven door de musici. Kinderen worden tot beoefenen van klassieke muziek verleid. Bij voorkeur worden de kinderen begeleid door een ouder.

Mais c’est ‘mobile’ de tout genres

Kinderen gaan ook in een andere Brusselse gemeente naar een concert. Bv de kinderen van Molenbeek helpen bij de organisatie van een concert in hun gemeente EN nodigen kinderen van andere gemeentes uit om te komen. Katalyserend voor de sociale mobiliteit. Bv Ukkel - St Joost. Door deze ervaringen krijgen kinderen, en wellicht ook een deel van de ouders, een inzicht in hoe andere sociale groepen, nationaliteiten en andere culturen leven, met andere woorden is het ook een middel om andere groepen te accepteren en met hun samen te werken.  Derhalve is Mobile Music Playground een uitermate geschikt instrument om sociale mobiliteit tot stand te brengen.

Et pourquoi pas mobilité culturelle?

Klassieke muziek werkt versterkend in een gemeenschap. Het reikt de Betere Westerse waarden aan, ‘et pourquoi pas’ spelenderwijs. Verleiden eerder dan verplichten.  Een groot deel van de Brusselse kinderen verblijven te ver van cultuur. Mobile Music Playground komt naar hen en hun familie.

Les Musiciens (Playmates)!

We weten dat Brussel een stad is van talenten, ook qua musici. Alle musici die concerteren wonen in Brussel. Op die manier geven ze terug aan hun gemeenschap. Het fundament van hun beroep is immers het Delen.

C’est Pour Quand?

Eerste proefconcerten in het najaar van 2016 (6). Tweede serie proefconcerten voorjaar 2017 (9). Full throttle seizoen 2017-2018.

Ça doit couter quelque chose?

Musici concerteren voor een minimum vergoeding, de zalen en eventuele scholenwerking zijn gratis. Music Projects For Brussels betaalt alles behalve het schooltransport